4.jpg
 
 

Ranta-asukkaiden ja mökkiläisten havaintoja Heinijärvestä

Tälle sivulle voit kirjoittaa omia havaintojasi Heinijärvestä. Löydät lomakkeen tämän sivun lopusta.  Voit myös lähettää kuvia, ota silloin yhteys Marja Mäkelään, marja.makela2@gmail.com.  Lähetetyt kuvat  julkaistaan kuvat.fi-sivustolla.

Facebook-sivullamme voit julkaista kätevästi kommentteja ja omia kuviasi. Jaa kokemuksesi Heinijärvestä muiden kanssa!

Kommentit:

Posted by marja on
Heinijärvestä jäät ovat viittä vailla lähdössä. Ensimmäiset vesilinnut uiskentelevat Myllyojan suulla: joutsenpariskunta, isokoskeloita, telkkiä. Se on kevät!
Posted by Harri on
Upea pääsiäinen Heinijärvellä!
Jäät lähti sunnuntaina ja kuikatkin ilmestyivät järvelle. Hienoa seurata luonnon heräämistä.
Posted by pekka on
Kirjataan tämäkin tästä keväästä. Heinijärvellä vappuaatto oli lämmin ja aurinkoinen, mutta itse vappu, voih -
räntää ja rakeita tuli hetkittäin niin, ettei vastarantaa näkynyt.
Posted by Harri on
Jos vappu olikin "viileä", niin nyt oli viikonloppu kesäinen, niin kuin kesällä pitääkin. Talitiaisen pojat visertävät pöntössä, telkästä en ole varma? Yleensä telkän poikaset lähtee näihin aikoihin pöntöistä, mutta tänä vuonna en ole niitä vielä nähnyt.
Eilen laiturilla istuessani jäin ihmettelemään, missähän muut ihmiset oli? Yksi vene järvellä ja naapureista ei havaintoakaan...
Posted by marja on
Kyllä helteet hellivät nyt meitä viikollakin mökillä viihtyviä. Naapurustossa ollaan usein paikalla, ei vain pidetä niin meteliä... Veneily on jäänyt vähiin, vaahtopäiden sekaan ei ole ollut niin hinku. Veden pinta laskee taas huolestuttavasti, kevään korkeuksista on tultu alas jo 55 cm. Toivottavasti saamme uuden hankkeemme päätökseen ja saamme kesävedet korkeammalle. Lintuhavaintoja tosi vähän: yksinäinen joutsen vastarannalla, kurkien huutoa, rantasipin satunnainen vikerrys.
Posted by Marja-Leena on
Juhannuksen aikoihin havaittiin joutsenpariskunnalla Heinijoen suun seutuvilla viisi poikasta. Ehkä heinikossa oli vielä lisääkin...
Posted by tuomo on
la 16.7. illansuussa harmaahaikara vierailu rannassa lyhyen ajan ja lensi nopeasti järvelle päin
Posted by Marja Mäkelä on
Harmaahaikaroita on näkynyt silloin tällöin meidänkin rannassa, ja ääntelyä kuuluu useinkin. Onko kellään tietoa, pesivätkö ne Heinijärvellä?
Posted by marja on
Heinijärveltä tulee kalaa: Heikki Raunetsalo sai 25.7.2011 1,15 kiloa painavan ja 35 senttiä pitkän ruutanan. Komean kalan kuvaa pääset katsomaan Kuvia-sivuston linkistä.
Posted by marja on
Heinijärven Suojelun hallitus teki katselmuksen Heinijoella veden ollessa matalimmillaan. Uomaan pääsi veneellä yhden hengen kuormalla, isompi porukka jäi pohjaan kiinni. Rantojen umpeenkasvu on hyvässä vauhdissa, kasvusto on tihentynyt ja aiemman kaislikon kohdalla kasvaa jopa koivuja. Katso kuvat Kuvia-sivulta.
Posted by Pekka Könönen on
Heinijärven ympäristö oli saanut osansa Tapanin- ja Hannunpäivien myrskyistä. Keskiviikkona 28.12. aamupäivällä oli alueen tiet jo auki - paikallisilla asukkailla oli ollut valtava työ katkoa ja raivata lähinnä isoja kuusia, joita oli kaatunut teille. Suurin myräkkä oli mielestäni riehunut Heinämaan tilan kohdalla. Mökkiläisten kannattaa käydä katsomassa mahdollisia tuhoja omilla tonteillaan.
Posted by Riitta on
Joutsenet ja lokit saapuivat Heinijärvelle 14.3. "Pojat" ovat ahkerasti käyneet koukuilla ja haukia on tullut ihan kohtalaisesti.15.3 saaliiksi tuli 7,5 kg:n hauki. Kuvan pitäisi näkyä kuvagalleriassa. Heinämaantie on aivan sohjona ja muitakin kevään merkkejä on näkyvissä.
Posted by marja on
Heinijärvi tulvii. Vesi on 80 cm korkeammalla kuin elokuussa, rantarakenteet ovat kovilla. Vesilinnut ovat valloittaneet Myllyojan suun ja osan Kalevan pelloistakin. Havaintoja on ainakin näistä: joutsen, kurki, telkkä, heinäsorsa. Västäräkkiporukan tiedustelijakin tepasteli jo jäällä 16.4. Se olisi jäiden lähtöä vailla...
Posted by Tuomo on
la 9.6.2012
Laulujoutsen puolusti reviiriään uhkailemalla alueelle tullutta kanadanhanhea, joka vain tyynesti siirtyi kauemmaksi ja tuli jonkun ajan päästä takaisin kolmen poikasen kera. Missä lienee pesinyt?L
Posted by Marja Mäkelä on
Kanadanhanhiemo kävi meidänkin poukamassa, mutta vain kahden poikasen kanssa.
Taitaa olla korkean vedenpinnan takia lokkien pesimäkivet vähissä, koska kalalokkipariskunta päätti tehdä pesänsä meidän ja naapurin rannan väliin kivelle. Aiemmin niitä ei ole täällä "koillisrannalla" näkynyt.
Posted by Timo R on
Perjantai-iltana melontareissulla pääsin ensimäistä kertaa näkemään järven joutsenpariskunnan. Ne lensivät peräkanaa Suutarinsaaren vieritse järven itärannalle, kaarsivat siellä ympäri ja palasivat takaisin. Upeaa katsottavaa auringonlaskua vasten.

Toinenkin lintuhavainto samalta reissulta. Kutterinlahden suulta, niemen kärjestä mäntyjen latvoista rymisteli lentoon kolme merimetsoa. Onkohan tämä tulokaslaji myös pesinyt näillä main vai olivatko vain ohikulkumatkalla?
Posted by Riitta on
Harmaahaikara on ottanut laiturimme istuskelupaikaksi.Saattaa olla siinä parikin tuntia, kun ei päästä koiria ulos.
Useana vuonna on ollut pariskunta, mutta tänä vuonna olemme nähneet vain tämän yhden. Luultavasti se tai ne pesii Saloksella, koska usein illansuussa lentää siihen suuntaan.
Posted by tuomo on
la 8.9.
Mahtavat tuulenpuuskat ja isot vaahtopäät velloivat järvellä, ei kovin jokapäiväinen näky!
Onnneksi ei sentään puita kaatunut, pieniä oksia vain tuli alas.
Useita valkoisia joutsenia uiskenteli järvellä.
Posted by Riitta on
Maanantaina 10.9 rannassamme eli Lemisillä oli muutama sinilevä"hippu", eilen eli tiistaina hiput olivat hieman suurentuneet. Kesä onkin ollut aivan sinilevätön. Edellisinä vuosinakin levää on tullut vasta joskus syys-lokakuussa.
Uimassa käydään entiseen malliin.
Posted by marja on
Meidän rannassa Haarankorventie 840:ssä ei ole näkynyt sinilevää. Olisiko lounaanpuoleinen tuuli painanut hippuset Lemisille?
Posted by Jaana on
Mökkimurrot jatkuvat Tammelan Heinämaankulmalla. Maanantaina poliisi sai tietoonsa, että kuuteen vapaa-ajan asuntoon on murtauduttu Heinijärvellä Suutarinpolulla.

Eilen iltapäivällä osa asianomistajista oli edelleen tavoittamatta. Viikonloppuna paljastui, että viereisellä Särkijärvellä oli murtauduttu kahteentoista mökkiin. Poliisi pyytäkin nyt Heinämaankulman alueen mökinomistajia tarkastamaan kiinteistönsä.

Myös Tammelan Ruostejärvellä on murtauduttu yhteen mökkiin ja anastettu taulutelevisio. (FL)
Posted by Marja-Leena on
Mökintarkastusreissulla (kaikki ok) katselimme, kun joutsenet kiertelivät aivan kuin talveksi jäähyväisiä jättäen ja laskutuivat sitten taas uiskentelemaan järveen. Mukana oli edelleen koko "perhe", vanhemmat ja seitsemän varttunutta poikasta.
Posted by Liisa on
Heinijärven ympäristössä on rikottu nyt viikonlopun aikana useita postilaatikoita. Jäljistä päätellen laatikot on räjäytetty rikki raketeilla.
Posted by Timo R on
Käytiin vilkaisemassa mitä mökille kuuluu näin talvella. Lunta oli paikoitellen yli puoli metriä.
Jään paksuutta en päässyt mittailemaan, mutta ainakin laiturin vieressä oli vettä niin, ettei viitsinyt nahkakengillä pidemmälle.
Hakkuuaukion haavassa istuskeli yksinäinen palokärki.
Posted by Tuomo on
pitkäperjantain aamuna kylmää, mutta aurinkoista,
ensimmäiset lokinäänet kuuluivat, järvellä jään päällä sopivan vähän lunta hiihtelyyn
Posted by Riitta on
Heinijärvestä on koukuilla saatu melkoisesti haukia, kooltaan n. 2 - 5 kg.
Lemisen rannassa oli 17.4 kaulushaikara tepastelemassa jäällä. Tikka ja lokit riehaantuivat täysin ja ajoivat sen pois. Kaulushaikaraa ei näissä maisemissa ole koskaan ennen näkynyt.
Posted by tuomo on
kauniissa iltapäivässä kolme komeaa kurkea puhdisteli höyheniään Heinijärven jäällä järven länsipäässä
Posted by marja on
Tutut vesilinnut ovat taas palanneet: telkät, heinäsorsat ja tietenkin joutsenet. 22.4. kymmenen joutsenta piti levotonta leiriään Myllyojan suulla, osa niistä selvästi viime vuoden poikasia. Kurjet oleilevat luoteisrannan tuntumassa ja päästelevät kiljahduksiaan iltasella. Käy katsomassa muutama kuva Kuvat-sivulta.
Posted by pekkak k on
Vappuna Heinijärvi on usein jäistä vapaa. Kuinkahan vuonna 2013? Lyötiin vaimon kanssa vetoa; hän oli sitä mieltä, että tänäkin vuonna vesi välkehtii vapaana vappuna. Saas nähdä. Täytyy mennä kurkkaamaan ja kunnostamaan paikkoja. Olipa hieno tuo Riitan kaulushaikarahavainto!
Posted by pekka k on
Mukava haravointikäynti 27.4. Naapurit tulivat yöksi ja pulahtivat järveen saunasta. Kohta Heinijärvessä jäljellä enää grogijäät. Vaimo taisi voittaa vedon.
Posted by tuomo on
harvinaista, pieni vesitaso laskeutui lauantaina ainakin kahdesti järvelle ja taas uudestaan ilmaan, olikohan paikallisia?
Kutterinkujan tiellä eri paikoissa kaksi vaskitsaa otti aurinkoa
Posted by Anne:J on
Tänään on tuuli kuljettanut rantaani veneen, Yamarin 375, teksti kyljessä, väriltään vaalea. Varmaan lähtenyt omille teilleen tuulen mukana. Tunnistaako joku omakseen tai jonkun muun omaksi? Terveisin Anne Heinisuontieltä.
Posted by Anne:J on
Veneelle löytyi omistaja. Kiittää naapuria vihjeestä!
Posted by tuomo on
ap harmaahaikarapariskunta lenteli järvellä ja asettui välillä pikkusaaren korkeaan mäntyyn istuskelemaan, ääntä on kuulunut päivittäin.
kiitos vielä makoisista lettukesteistä järjestelijöille!
Posted by Riitta on
Ensimmäiset joutsenet, lokit ja telkät ovat saapuneet Heinijärvelle pari päivää sitten.
Myllyojan kohdalta järvi on puoleen väliin auki.
Meillä eli Lemisillä kukkivat pihassa lumikellot. Tulppaanit, narsissit ym. sipulikukat ovat n. 3 cm:n mittaisia. Mitähän on jäljellä varsinaisena keväänä?
Posted by marja on
Kiva kuulla mökkijärven kuulumisia. Nyt taitaa takatalvi pitää huolen, että kevään tulo siirtyy lähemmäs "oikeaa paikkaa".
Posted by Reijo S on
Kutterinkujalla nähty ja varsinkin kuultu peippospari. Lauluäänenhän tunnistaa komeasta solmusta jonka lintu vetäisee viserryksen loppuun.
Kutterinkujan viimeisen huvilan ehtoisa emäntä kertoi kuulleensa radiosta että Hesassa oli nähty pääskynen. No siihen sitten isäntä kommentoimaan: Ei yksi pääsky kesää tee.
Posted by Marja Mäkelä on
Luonto on hissukseen, kylmä on kait elukoillakin. Supervilkas kirjosieppoliikennekin on täysin pysähtynyt pönttöjen ympärillä. Telkkäemo sentään ulkoilutti neljää tai viittä poikasta, ovat tainneet lähteä maailmalle ihan äskettäin. Yksinäinen joutsen lipuu luoteisrannalla.
Posted by Hanna-Liisa on
Kurkiperhe on useana päivänä UINUT järven poikki. Näkymä on todella kaunis ja komea, joten tarkkailkaapa.
Joutsenparilla on useita poikasia; lukumäärää on vaikea laskea, koska poikaset muodostavat vasta tiiviin "karvalautan"
Posted by Marja-Leena on
Joutsenperheessä on yhdeksän poikasta; yksi yleensä vähän itsenäisempi, mutta palaa kiltisti joukkoon vähän aikaa seikkailtuaan.
Kaulushaikarat istuskelevat korkealla männyissä ja ottavat siivet levällään aurinkoa "kainaloihinsa". Kuikkakin silloin tällöin vierailee.
Posted by tuomo on
sinilevää on pinnalla ainakin Kyttälännokan länsipuolella
Posted by marja on
Joutsenperhe ulkoilutti yhdeksää varttunutta poikasta tänään 7.9. Kaksi poikasta halusi jo olla omassa porukassa, muiden vanavedessä. Sopivan matkan päässä seurasi viisi kanadanhanhea, jotka olivat niin tasakokoisia, ettei saanut selvää, oliko yksi vai kaksi emoa. Porukasta on kuvia Kuvat-sivulla (Luontoa ja maisemia).
Posted by marja on
Eilen 15.11. satakunta isokoskeloa parveili järvellä. Parvia oli useampia vedessä ja ilmassa. Muuttoaikeissa taitavat olla.
Posted by Mika Tähti on
Moi!
Heinijärvi sai jääpeitteen kuun vaihteessa, sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Muuten vaikuttaa rauhalliselta. Pimeää ja synkkää, tulis lunta niin olis valoisampaa. Puolikas kuu heitti upeat valot synkkään metsään maanantaina.
Posted by Patriciakap on
Good info. Lucky me I ran across your blog by chance (stumbleupon). I have book marked it for later!
Posted by marja on
Joutsenpari ilmestyi tänään 28.2. Myllyojan suulle! Ovatpa ne aikaisia.
Posted by tuomo on
Onpa tylsä järvi, ollaan jo heinäkuun loppupuolella, eikä mitään havaintoja viiteeen kuukauteen!
Tänä aamuna kuitenkin upea harmaahaikara istuskeli lähietäisyydellä, venytteli kaulaansa ja antoi rauhassa kiikaroida itseään, Hienoa, että meillä on tuollaisia
lintuja!
Posted by tuomo on
hienoa heinijärveläiset!

Eilinen ensimmäinen muinaistulien yö onnistui hienosti. Rannoilla oli yllättävän paljon valoja, jotka hienosti heijastuinat järven pintaa täysikuun täydentäessä tunnelmaa. Yössä oli hienoa yhteishengen tunnelmaa!
Posted by Riitta on
Viikolla 47 oli upea näkymä Heinijärven pohjoispäässä, kun n. 30 isokoskeloa lepäsivät vuorokauden verran jatkaakseen matkaa etelään. Harmi, ettei tullut otettua kuvia.

Riitta 18.11.2015
Posted by Pekka Könönen on
Käynti Heinijärvellä lauantaina 9.4.
Järvi jäästä vapaa monin paikoin. Kuikkakin oli jo tullut, ja kuikan huutoa kuului pitkin päivää tyynessä mutta koleassa huhtikuun säässä. Muutama kuva Kuvia-sivustolla.
Posted by tuomo on
Edellisestä havainnosta mennyt vuosi ja järvi käyttäytyy
säännöllisesti. Eli järvi on lähes vapaa jäästä. Pieniä lahdelmia vielä valkoisina. Mutta on hävyttömän kylmää, pakkasta jopa iltapäivään asti. Välillä pieniä lumikuuroja välillä aurinkoa. Hyvää pääsiäistä!
Posted by MARJA-LEENA TIRRI on
Ensi kertaa näen Heinijärven rannassa kirkkaan oranssia "mömmöä". Olisikohan suopursuruostetta?
Posted by marja on
Ruosteen värinen kalvo veden pinnassa tai rantaan kerääntynyt massa on todellakin suopursuruostetta. Se varmistui juuri tänään, kun Jänijärvellä oli tutkittu esiintymä.
Posted by Hannu Nevalainen on
4.3.2018 joutsenet lämittelemässä auringonpaisteessa jäällä.
Posted by marja on
Wau, ne ovat jo tulleet, hienoa!
Posted by Pekka Könönen on
Perjantaina 20.4.2018 näytti siltä, että järvestä ei saunavesiä helposti saisi. Lauantaina tapahtui ihme. Kova tuuli ajoi jäähileet kohti Kutterinlahtea, ja kun päästiin iltaan, Heinijärvi oli vapaa jäistä!
Posted by Opa on
Kiitokset kuluneista vuosista 15v. Omasta ja puolisoni Jaanan puolesta. Allekirjoitimme tänään kauppakirjan ja Mökkimme omistajuus siirtyi uusille omistajille joihin saatte ihan itse tutustua,mikäli haluatte. Olemme nämä vuodet viihtyneet erittäin hyvin kuvankauniissa Heinijärven ympäristössä. Erityiskiitos Pekka ja Ritu Könöselle sekä Heikki, Ulla ja Kari Heinämaalle,aina niin iloisista ja sydämellisistä naapureista. Toivomme teille jatkossakin mahtavia ja nautinnollisia hetkiä noissa upeissa maisemmissa. T. Olli ja Jaana Haarankorventie 832.
Posted by amadoruve on
http://slkjfdf.net/ - Apuzog Majita ibk.cpdd.heinijarvi.fi.qnt.in http://slkjfdf.net/
Posted by agwipaoki on
http://slkjfdf.net/ - Eviluyo Oalerr afy.yysr.heinijarvi.fi.zyw.af http://slkjfdf.net/
Posted by uejelnis on
http://slkjfdf.net/ - Uloxocoda Okevem qat.lbgm.heinijarvi.fi.tly.xh http://slkjfdf.net/
Leave a Reply(Your email will not be publicly displayed.)