3.jpg
 
 

Tervetuloa Heinijärven suojeluyhdistyksen sivuille!

Heinijärven Suojelu ry:n sivusto on yhdistyksen jäsenten, sidosryhmien ja kaikkien järvemme tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneiden yhteinen kanava. 

Olemme lisänneet vuorovaikutuskanavia, ja olemme nyt myös Facebookissa, @HeinijarvenSuojelu. Julkaisemme siellä ajankohtaisia kuulumisia, tapahtumatiedotteita ja kuvia. Vierailijat ovat tervetulleita kertomaan kokemuksistaan ja julkaisemaan omia kuvia. Pidetään Heinijärvi esillä, yhdessä!

Ajankohtaista

21.1.2022

Verkkosivut uudistuvat kevään aikana

Verkkosivujemme tekninen alusta on palvellut reilut kymmenen vuotta, ja nyt on aika uudistaa käyttöjärjestelmä ja samalla tuoda sivuston rakenne, toiminnot ja ulkoasu tähän päivään. Ajoittaisten teknisten ongelmien vuoksi päivityksiäkään ei aina pystytä tekemään näille sivuille, joten seuraathan meitä Facebookissa @HeinijarvenSuojelu!

17.12.2021

Jänhijoen hankkeelle lisäaikaa

Yhteishankkeemme - Jänhijoen latva-alueiden kunnostustoimien suunnittelu - eteneminen on koronarajoitusten takia osittain hidastunut. Työryhmä on tehnyt töitä ja pitänyt palavereita säännöllisesti etänä, mutta esimerkiksi yleisötilaisuuden järjestäminen ei ole ollut mahdollista. Tästä syystä ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle jatkoaikaa vuoden 2022 loppuun. Toivottavasti ensi vuonna on valoisammat näkymät ja pääsemme tapaamaan joukolla!

28.9.2021

Yhteishanke etenee

Tämän vuoden käynnissä ollut Heinijärven ja Jänijärven yhteishanke – Jänhijoen latva-alueiden kunnostustoimien suunnittelu - on hyvässä vauhdissa. Huolimatta koronakurimuksesta, hankeryhmä on kokoontunut etänä säännöllisesti ja asiat etenevät.  Seuraava tärkeä välietappi on keskustelutilaisuus sellaisten maan- ja kiinteistönomistajien kanssa, joiden alueita hanke saattaa koskea. Tärkeässä roolissa on myös Metsäkeskus, jonka rinnakkainen hanke lomittuu meidän hankkeeseemme. Maanomistajien yhteinen keskustelutilaisuus on suunnitelmissa syksyn aikana.

27.9.2021

Vuosikokousasiakirjat julkaistu

Tutustu viimeisimpiin vuosikokouksen päätöksiin Vuosikokoukset -sivustolla.

12.9.2021

Vuosikokouksesta poimittua

Pidimme sääntömääräisen vuosikokouksen 28.8.2021 tutussa paikassa, Suomisten huvilalla. Kiitos isännille! Kokous valitsi seuraavaksi toimintakaudeksi puheenjohtajaksi Jouko Elomaan. Hallitukseen valittiin Kimmo Järvinen (varapuheenjohtaja), Timo Räty (sihteeri), Leena Liukkonen (rahastonhoitaja), Elina Kaislasalo, Marja Mäkelä, Hannu Nevalainen  ja Ilkka Tuominen. Varajäseniksi valittiin Aulikki Maunu ja Reijo Stevander. Toiminnantarkastajana jatkaa Margit Ojares ja varalla Raija Peltola.

Vuosikokousasiakirjat julkaistaan niiden valmistuttua.

25.8.2021

Kolme kohokohtaa Heinijärvellä lauantaina 28.8.

Aloitamme iltapäivän Heinijärven Suojelun vuosikokouksella Suomisten mökillä klo 14. Tervetuloa mukaan!
Iltapäivän ja alkuillan aikaan voi tutustua upeaan lähiluontoomme retkeillen, marjastaen, sienestäen, luonnosta nauttien. Vietetäänhän silloin myös Suomen luonnon päivää.
Ja kun elokuun viimeisen lauantain ilta pimenee, sytytetään perinteiset muinaistulet rannoille. Sytytä sinäkin omasi, ja valaise oman järvemme rannat omaksi ja muiden ranta-asukkaiden iloksi.
https://suomenluonnonpaiva.fi/

24.8.2021

Vuosikokous 

Heinijärven Suojelun vuosikokous pidetään lauantaina 28.8. klo 14 alkaen Suomisten huvilalla. Jäsenille on toimitettu kutsu. Tervetuloa!

13.7.2021

Avoimet mökit Heinijärvellä la 17.7.

Muistathan Avoimet mökit Heinijärvellä lauantaina 17.7. klo 13 - 17. Liitteenä on juhannuksen tienoilla jäsenistölle jaettu tapahtumatiedote. Sen jälkeen on saattanut uusia mökkejä tulla mukaan, kannattaa seurata Facebook-sivua, jonne tulee päivitetty lista.

13.7.2021

Jänijärven yhdistys 30 vuotta

Jänijärven suojeluyhdistyksen kanssa olemme tehneet yhteistyötä koko oman toimintamme ajan, ovathan molemmat järvet samaa vesistökokonaisuutta. Yhdistys vietti 30-vuotisjuhlaansa helteisessä säässä  10.7. ja samalla pitkäaikaisen aktiivinsa Esko Lepänkosken läksiäisiä. Heinijärven edustajat Jouko Elomaa, Kimmo Järvinen ja Marja Mäkelä toivat yhdistyksemme tervehdykset molemmille juhlijoille. Lepänkoskea haastateltiin Forssan lehteen, juttu on julkaistu 12.7. Facebook-sivuilla on kuvia tilaisuudesta.

27.6.2021

Kesätiedote lähetetty jäsenille

Jäsenemme ovat saaneet viime viikolla sähköpostilla tai postitse jäsentiedotteen. Siinä kerrotaan muun muassa tulevasta kaivovesitutkimuksesta, sinilevän tunnistamisesta ja tulevista tapahtumista. Lue tiedote tästä.

29.5.2021

Tammelassa luonnonrauhaa riittää

Forssan lehden jutussa 26.5. muun muassa Saloistenjärvi on mainittu yhtenä ruuhkattomana luontokohteena Tammelan seudulla. Lue koko juttu.

14.5.2021

Hyödyllisiä oppaita

Mökkikausi on alkanut toden teolla ja mökeillä ja rannoilla vietetään aikaa. Monet toimintatavat ovat itsestään selvyyksiä, mutta katso löytyisikö sinulle joku uusi vesiensuojeluvinkki Mökkiläisen vesiensuojeluoppaasta. Löydät sen Verkostot ja hyödylliset linkit -sivulta.

Mitä mukavaa mahtaa Tammelassa olla tarjolla tänä vuonna? Se selviää Tammelassa tapahtuu 2021 -julkaisusta.

10.5.2021

Hankerahoitus hyväksytty

Jänijärven ja Heinijärven yhteinen hanke on saanut vihreää valoa, ja Hämeen ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle rahoitusta. Lue lisää Hankkeet ja toimenpiteet/Jänhijoen latva-alueet -sivulta.

22.4.2021

Rauhoitettua luonnonsuojelualuetta lisää

Mustialan yhteismetsä on hakenut Kiimalammin ympäristöön rauhoituspäätöksen uudelle luonnonsuojelualueelle. Hienoa työtä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi! Lue uutinen Forssan lehdestä 8.4

3.3.2021

Mauno Andersson on poissa

Tammikuun lopulla saimme yllättävän suruviestin: monien tuntema Mauno "Manu" Andersson oli menehtynyt. Yhdistyksemme muisti Manua muistokirjoituksella Forssan lehdessä 28.2. ja Facebook-sivuillamme.  Kuvia-sivustolla on muistelukuvia Manusta. Jäämme kaipaamaan aina avuliasta ja monipuolista ammattimiestä ja luonnon ystävää.

 17.1.2021

Opastetauluissa QR-koodit

Heinijärven ja Jänijärven alueen hankekohteissa oleviin opastetauluihin on lisätty QR-koodit. Puhelimen QR-koodilukijalla saat esille kyseisestä kohteesta kuvatun videon.

12.12.2020

Laaja Heinijärveäkin koskeva hanke käynnistymässä

Yhdistyksemme on yhdessä Jänijärven suojeluyhdistyksen kanssa käynnistämässä hanketta, jonka tarkoituksena on koota yhteen aikaisempien vuosien tutkimustulokset ja kokemukset kunnostustoimenpiteistä. Niiden pohjalta laaditaan asiantuntija-arvio toimista, joihin tulisi keskittyä. Aikaisemmista hankkeista poiketen hankealue ulottuu nyt aiempaa laajemmalle ja kattaa koko valuma-alueen. Tavoitteena on tasata järvien veden pinnan vaihteluita, vähentää kuormitusta ja liettymistä sekä sitä kautta saattaa järvet luonnolliseen tilaan pitkällä aikavälillä.
Hanke käynnistynee keväällä 2021, ja sille on haettu rahoitusta ELY-keskukselta.
Hankkeesta hyötyvät Heinijärven, Heinijoen ja Jänijärven lähialueen asukkaat, mökkiläiset, vesistöjen käyttäjät sekä luontomatkailijat ja retkeilijät.
Ennen hankkeen käynnistämistä järjestämme yleisötilaisuuksia, joihin toivotamme kaikki asianosaiset tervetulleiksi mukaan kertomaan toiveistaan ja mahdollisista huolistaan alueen vesien tilan parantamiseksi. Hankealueen kartta.