6.jpg
 
 

Tervetuloa Heinijärven suojeluyhdistyksen sivuille!

Heinijärven Suojelu ry:n sivusto on yhdistyksen jäsenten, sidosryhmien ja kaikkien järvemme tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneiden yhteinen kanava. 

Olemme lisänneet vuorovaikutuskanavia, ja olemme nyt myös Facebookissa, @HeinijarvenSuojelu. Julkaisemme siellä ajankohtaisia kuulumisia, tapahtumatiedotteita ja kuvia. Vierailijat ovat tervetulleita kertomaan kokemuksistaan ja julkaisemaan omia kuvia. Pidetään Heinijärvi esillä, yhdessä!

Kuvia-sivulta pääset edelleen laajempaan kuvagalleriaan.

Ajankohtaista

Sivuston teknisten ongelmien takia päivitykset ovat olleet tauolla. Nyt sivusto toimii taas.
 

3.3.2021

Mauno Andersson on poissa

Tammikuun lopulla saimme yllättävän suruviestin: monien tuntema Mauno "Manu" Andersson oli menehtynyt. Yhdistyksemme muisti Manua muistokirjoituksella Forssan lehdessä 28.2. ja Facebook-sivuillamme.  Kuvia-sivustolla on muistelukuvia Manusta. Jäämme kaipaamaan aina avuliasta ja monipuolista ammattimiestä ja luonnon ystävää.

 17.1.2021

Opastetauluissa QR-koodit

Heinijärven ja Jänijärven alueen hankekohteissa oleviin opastetauluihin on lisätty QR-koodit. Puhelimen QR-koodilukijalla saat esille kyseisestä kohteesta kuvatun videon.

12.12.2020

Laaja Heinijärveäkin koskeva hanke käynnistymässä

Yhdistyksemme on yhdessä Jänijärven suojeluyhdistyksen kanssa käynnistämässä hanketta, jonka tarkoituksena on koota yhteen aikaisempien vuosien tutkimustulokset ja kokemukset kunnostustoimenpiteistä. Niiden pohjalta laaditaan asiantuntija-arvio toimista, joihin tulisi keskittyä. Aikaisemmista hankkeista poiketen hankealue ulottuu nyt aiempaa laajemmalle ja kattaa koko valuma-alueen. Tavoitteena on tasata järvien veden pinnan vaihteluita, vähentää kuormitusta ja liettymistä sekä sitä kautta saattaa järvet luonnolliseen tilaan pitkällä aikavälillä.
Hanke käynnistynee keväällä 2021, ja sille on haettu rahoitusta ELY-keskukselta.
Hankkeesta hyötyvät Heinijärven, Heinijoen ja Jänijärven lähialueen asukkaat, mökkiläiset, vesistöjen käyttäjät sekä luontomatkailijat ja retkeilijät.
Ennen hankkeen käynnistämistä järjestämme yleisötilaisuuksia, joihin toivotamme kaikki asianosaiset tervetulleiksi mukaan kertomaan toiveistaan ja mahdollisista huolistaan alueen vesien tilan parantamiseksi. Hankealueen kartta.

6.12.2020

Loimijoen alueen suunnitelmat hyödyttävät Heinijärveäkin

Loimijoelle on laadittu pelastussuunitelma, ja samassa yhteydessä toimintamalli kunnostustoimien suunnitteluun. Tulevissa omissa hankkeissamme voimme hyödyntää toimintamallia. Forssan lehden uutinen 6.12.2020.

6.10.2020

Vuosikokousasiakirjat julkaistu

Voit lukea kaikki vuosikokouksen päätökset ja tilikauden asiakirjat Vuosikokoukset-sivulta

21.9.2020

Vuosikokouksesta poimittua

Vuosikokouksessa 19.9. valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen Jouko Elomaa. Myös edellisen kauden hallituksen jäsenet jatkavat toimikaudella 2020 - 2021. Hallituksen kokoonpano ja tehtävät.  

Jäsen- ja jätekimppamaksuihin ei tullut muutoksia. Jäsenmaksu on 30 euroa, kesäaikainen jätekimppamaksu 40 euroa ja ympärivuotinen maksu 60 euroa. Vuosikokousasiakirjat julkaistaan niiden valmistuttua.

11.9.2020

Tervetuloa vuosikokoukseen

Muistathan yhdistyksemme vuosikokouksen lauantaina 19.9. klo 14 alkaen Tammelan kunnan valtuustosalissa. Olemme saaneet kokoukseen kunnan pitkäaikaisen ympäristövaikuttajan Erja Klemelän keskustelemaan kanssamme ajankohtaisista ympäristöasioista. Tervetuloa! Tässä tarkermpi kutsu.

31.8.2020

Videoita hankekohteista

Jänijärven seudun suojeluyhdistys on kuvauttanut yhteisten hankkeidemme kohteita. Käyhän katsomassa lintuperspektiivistä, miltä kunnostuskohteet näyttävät. Videot on kuvannut Henri Hiisilä Skycat Oy,  Tammelasta ja editoinut MakMedia.