1.jpg
 
 

Tervetuloa Heinijärven suojeluyhdistyksen sivuille!

Heinijärven Suojelu ry:n sivusto on yhdistyksen jäsenten, sidosryhmien ja kaikkien järvemme tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneiden yhteinen kanava. 

Olemme lisänneet vuorovaikutuskanavia, ja olemme nyt myös Facebookissa, @HeinijarvenSuojelu. Julkaisemme siellä ajankohtaisia kuulumisia, tapahtumatiedotteita ja kuvia. Vierailijat ovat tervetulleita kertomaan kokemuksistaan ja julkaisemaan omia kuvia. Pidetään Heinijärvi esillä, yhdessä!

Kuvia-sivulta pääset edelleen laajempaan kuvagalleriaan.

Ajankohtaista

15.1.2020

Heinijärven pinta edelleen lähes ennätyskorkeudessa

Tämä talvi on järven pinnan korkeudessa ollut ennätyksellinen: Heinijärven mittaushistorian aikana ei tähän aikaan vuodesta ole ollut aiemmin lähes tulvalukemia. Onneksi joulunpyhien aikaisesta korkeudesta on tultu alas reilut kymmenen senttiä. Katso tarkemmat lukemat Tietoa Heinijärvestä/Veden korkeus -sivulta.

6.11.2019

Hyviä kokemuksia pohjapadosta

Naapurijärvellämme Jänijärvellä ongelmat ovat pitkälti samankaltaisia kuin Heinijärvellä: veden korkeuden rajut vaihtelut, vesimassan ajoittainen vähyys ja siitä johtuva  ravinne- ja kiintoainekuormituksen kohoaminen. Molemmille järville tehtiin aikanaan suunnitelmat pohjapadon rakentamiseksi, mutta Heinijärvellä pato ei toteutunut pääosin Heinijoen varren asukkaiden vastustuksen vuoksi. Jänijärvelle tehtiin pohjapato Peräjoen suuhun v. 2013, ja veden pinnan korkeusvaihtelu on saatu kuriin, ja järven kunto on selkeästi parantunut. Lue juttu Kokemäenjoen vesistön verkkosivuilta: 

https://kvvy.fi/pohjapato-pelasti-janijarven-virkistyskayton/?fbclid=IwAR3-k2dgGOETnRWpQ45KA4r_1g2GGT4qYIIf3PYhQGsPbYG41LHtQIYDEJ4

26.10.2019

Veden korkeus mukavissa lukemissa

Heinijärven veden pinta on hieman keskimääräistä korkeammalla, mikä on hyvä lähtökohta talveen. Veden korkeus -sivustolle on lisätty tiedot Hämeen alueen järvistä sekä taulukkona että graafina. Tietoa Heinijärvestä/Veden korkeus.

 24.9.2019

Vuosikokousasiakirjat julkaistu

Lauantaina 14.9. pidetyn vuosikokouksen asiakirjat ovat luettavissa Tapahtumat/Vuosikokoukset -sivulla.

14.9.2019

HAMKin oppilasprojektin lopputuotos

Hämeen ammattikorkeakoulun Jonna Alastalo esitteli vuosikokouksessa 14.9. ns, pelikirjan Heinijärven tilasta 2019. Lue lisää Hankkeet ja toimenpiteet/HAMK oppilasprojekti 2019.

28.8.2019

Vuosikokous 2019

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 14.9.2019 klo 14 alkaen Susikkaan kylätalolla, Susikkaantie 604. Tervetuloa! Jäsenille on toimitettu kutsu

26.8.2019

Muinaistulet syttyvät taas Heinijärven rantaan

Taas on aika sytyttää tulet ja valot elokuun pimenevään iltaan valaisemaan Heinijärven rantoja. Lyhdyt, ulkotulet, soihdut, valoketjut; elävä tuli tai keinovalo, valonlähteellä ei ole väliä. Valaise sinäkin oma rantasi.  

13.7.2019

Maakaapeloinnin jälkeinen maisemointi vuokratonteilla

Elenia sai maakaapelointityöt Heinijärven alueella päätökseen kevään aikana. Mittavan kaivuutyön jälkiä on jäänyt jonkin verran ympäristöön. Jos VUOKRAtontillasi tai lähiympäristössä on mielestäsi jälkiä, jotka vaativat siistimistä, ota yhteyttä Mustialan Yhteismetsän toiminnanjohtajaan Juha Simolaan, joka ilmoittaa keskitetysti heidän omistamistaan kohteista Elenialle. Omien kiinteistöjen omistajat voivat olla yhteydessä suoraan Eleniaan. Juha Simolan yhteystiedot: juha.simola@yhteismetsa.net tai puhelin 040 821 1403

3.7.2019

Kesäretki erämaajärvelle 13.7.

Lähde tutustumaan kanssamme Saloistenjärven erämaatunnelmaan lauantaina 13.7. klo 13 - 16. Vietämme ensin aikaan Saloistenjärven kunnostetulla erämaauimarannalla, jonka jälkeen halukkaat voivat lähteä veneillä tutustumaan sienitutkija Karstenin saarimökkiin. Tässä tarkempi kutsu. Tervetuloa!

30.6.2019

Kesäretki sienitutkijan maisemiin 13.7.

Suomalaisen sienitutkimuksen uranuurtaja P.A. Karsten vietti aikaa Saloistenjärven Selkäsaaren mökillään 1800-luvun lopulla ja vuosisadan vaihteessa. Nyt meillä on tilaisuus tutustua saarimökkiin ja Karstenin elämään kesätapahtumassamme lauantaina 13.7. klo 13 – 16. Kokoonnumme Saloistenjärven erämaauimarantaan, missä nautimme yhdessäolosta ja virvokkeista. Halukkaat voivat lähteä tutustumaan Selkäsaareen veneillä. Olemme varanneet veneitä käyttöömme, mutta omilla veneilläkin voi liikkua. Tarkempi kutsu on tulossa, merkitse aika jo kalenteriisi!

26.5.2019

Avoimet kunnostuskohteet -päivä 8.6.

Lähde tutustumaan Tammelan alueen vesistökunnostuskohteisiin lauantaina 8.6. Heinijärven alueella on esittelyssä neljä kohdetta: Heinijoen eroosiolaatat, Saloistenjärven ja Kyynäräjärven pohjakynnykset ja Saloistenjärven erämaauimaranta. Kohteillamme on oppaat esittelemässä tehtyjä toimenpiteitä. Lähde katsomaan, mitä olemme saaneet aikaan! Ohjelmalehtinen ja kartta.

7.5.2019

Jätevesijärjestelmät kunnossa?

Monet Heinijärven rannan kiinteistöistä kuuluvat uuden jätevesiasetuksen piiriin, ja sen edellyttämä jätevesijärjestelmä tulee olla asennettuna 31.10.2019 mennessä. Uudistettu jätevesiasetus koskee ennen vuotta 2004 rakennettuja haja-asutusalueen mökkejä tai omakotitaloja, jotka sijaitsevat pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä rannasta. Muun muassa Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys antaa jätevesineuvontaa. Tästä linkistä pääset sivustolle.

26.4.2019

Tammelassa tapahtuu

Tammelassa tapahtuu 2019  -hakemisto on julkaistu. Löydät ladatun pdf-tiedoston Verkostot ja hyödylliset linkit -sivulta. 

2.4.2019

Oppilasprojekti käynnissä

Hämeen Ammattikorkeakoulun HAMKin oppilaat ovat aloittaneet projektin, jossa tutkitaan Heinijärven tilaa ja tehdään toimenpide-ehdotuksia. Lue lisää Hankkeet ja toimenpiteet/HAMKin oppilasprojekti.

18.3.2019

Infoa ja keskustelua yhteisistä kunnostushankkeista

Metsäkeskus ja alueemme vesiensuojelyhdistykset järjestävät yhteiskokouksen lauantaina 30.3.2019 klo 12 Kaukjärven koululla. Tilaisuuteen ovat tervetulleita yhdistysten jäsenet ja maanomistajat. Kaikki joukolla mukaan! Seutu-Sanomissa julkaistu lehti-ilmoitus.

15.3.2019

Loimijoen vesiviesti- hanke

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys KVVY järjestää 27.3.2019 Forssan kaupungintalon valtuustosalissa Loimijoen vesiviesti -hankkeen työpajan. Lue lisää sivulta Verkostot

13.2.2019

Jäsentiedote ja laskut 

Vuosi on vaihtunut, talvi on kääntymässä kevääksi ja jäseniä on taas muistettu ajankohtaisella tiedotteella ja jäsen- ja jätekimppalaskuilla. Laskun eräpäivä on 15.2. Jos et jostain syystä ole saanut laskua, ota yhteyttä Marja Mäkelään, marja.makela2@gmail.com, puh. 050 5226035.