3.jpg
 
 

Tervetuloa Heinijärven suojeluyhdistyksen sivuille!

Heinijärven Suojelu ry:n sivusto on yhdistyksen jäsenten, sidosryhmien ja kaikkien järvemme tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneiden yhteinen kanava. 

Olemme lisänneet vuorovaikutuskanavia, ja olemme nyt myös Facebookissa, @HeinijarvenSuojelu. Julkaisemme siellä ajankohtaisia kuulumisia, tapahtumatiedotteita ja kuvia. Vierailijat ovat tervetulleita kertomaan kokemuksistaan ja julkaisemaan omia kuvia. Pidetään Heinijärvi esillä, yhdessä!

Kuvia-sivulta pääset edelleen laajempaan kuvagalleriaan.

Ajankohtaista

11.4,2020

Tammelassa tapahtuu -julkaisu

Tammelan alueen tietopankki Tammelassa tapahtuu -julkaisu on taas jaettu kunnan kiinteistönomistajille ja vapaa-ajan asukkaille. Se on luettavissa myös verkossa. Koronatilanteen vuoksi osa tiedoista voi muuttua.

2.3.2020

Heinijärvi esillä

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys on haastatellut puheenjohtajaamme Jouko Elomaata. Lue juttu KVVY:n sivulta.

20.1.2020

Heinijoen eroosiolaatat toimineet hyvin

Kymmenen vuotta sitten Luoteis-Tammelan vesistöjen kunnostushankkeen puitteissa Heinijärvestä Jänijärveen laskevaan Heinijokeen asennettiin betoniset laatat suojaamaan ojan penkkoja eroosiolta. Heikki Saloisen ideoimat laatat ovat osoittautuneet hyväksi keinoksi estää kiintoaineen irtoaminen penkereiltä jokeen ja edelleen Jänijärveen. Lue lisää Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen KVVY:n sivulta:

https://kvvy.fi/betonilaatat-hyva-ratkaisu-heinijoen-eroosioon/?fbclid=IwAR3onkj2QeHNA2jejjYEQ4gtfEecPq7wjeM7_39ZSsqnmzCFW5IjEZ4YlRo

 15.1.2020

Heinijärven pinta edelleen lähes ennätyskorkeudessa

Tämä talvi on järven pinnan korkeudessa ollut ennätyksellinen: Heinijärven mittaushistorian aikana ei tähän aikaan vuodesta ole ollut aiemmin lähes tulvalukemia. Onneksi joulunpyhien aikaisesta korkeudesta on tultu alas reilut kymmenen senttiä. Katso tarkemmat lukemat Tietoa Heinijärvestä/Veden korkeus -sivulta.

6.11.2019

Hyviä kokemuksia pohjapadosta

Naapurijärvellämme Jänijärvellä ongelmat ovat pitkälti samankaltaisia kuin Heinijärvellä: veden korkeuden rajut vaihtelut, vesimassan ajoittainen vähyys ja siitä johtuva  ravinne- ja kiintoainekuormituksen kohoaminen. Molemmille järville tehtiin aikanaan suunnitelmat pohjapadon rakentamiseksi, mutta Heinijärvellä pato ei toteutunut pääosin Heinijoen varren asukkaiden vastustuksen vuoksi. Jänijärvelle tehtiin pohjapato Peräjoen suuhun v. 2013, ja veden pinnan korkeusvaihtelu on saatu kuriin, ja järven kunto on selkeästi parantunut. Lue juttu Kokemäenjoen vesistön verkkosivuilta: 

https://kvvy.fi/pohjapato-pelasti-janijarven-virkistyskayton/?fbclid=IwAR3-k2dgGOETnRWpQ45KA4r_1g2GGT4qYIIf3PYhQGsPbYG41LHtQIYDEJ4

26.10.2019

Veden korkeus mukavissa lukemissa

Heinijärven veden pinta on hieman keskimääräistä korkeammalla, mikä on hyvä lähtökohta talveen. Veden korkeus -sivustolle on lisätty tiedot Hämeen alueen järvistä sekä taulukkona että graafina. Tietoa Heinijärvestä/Veden korkeus.

 24.9.2019

Vuosikokousasiakirjat julkaistu

Lauantaina 14.9. pidetyn vuosikokouksen asiakirjat ovat luettavissa Tapahtumat/Vuosikokoukset -sivulla.

14.9.2019

HAMKin oppilasprojektin lopputuotos

Hämeen ammattikorkeakoulun Jonna Alastalo esitteli vuosikokouksessa 14.9. ns, pelikirjan Heinijärven tilasta 2019. Lue lisää Hankkeet ja toimenpiteet/HAMK oppilasprojekti 2019.

28.8.2019

Vuosikokous 2019

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 14.9.2019 klo 14 alkaen Susikkaan kylätalolla, Susikkaantie 604. Tervetuloa! Jäsenille on toimitettu kutsu