5.jpg
 
 

Tervetuloa Heinijärven suojeluyhdistyksen sivuille!

Heinijärven Suojelu ry:n sivusto on yhdistyksen jäsenten, sidosryhmien ja kaikkien järvemme tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneiden yhteinen kanava. 

Olemme lisänneet vuorovaikutuskanavia, ja olemme nyt myös Facebookissa, @HeinijarvenSuojelu. Julkaisemme siellä ajankohtaisia kuulumisia, tapahtumatiedotteita ja kuvia. Vierailijat ovat tervetulleita kertomaan kokemuksistaan ja julkaisemaan omia kuvia. Pidetään Heinijärvi esillä, yhdessä!

Kuvia-sivulta pääset edelleen laajempaan kuvagalleriaan.

Ajankohtaista

13.7.2019

Maakaapeloinnin jälkeinen maisemointi vuokratonteilla

Elenia sai maakaapelointityöt Heinijärven alueella päätökseen kevään aikana. Mittavan kaivuutyön jälkiä on jäänyt jonkin verran ympäristöön. Jos VUOKRAtontillasi tai lähiympäristössä on mielestäsi jälkiä, jotka vaativat siistimistä, ota yhteyttä Mustialan Yhteismetsän toiminnanjohtajaan Juha Simolaan, joka ilmoittaa keskitetysti heidän omistamistaan kohteista Elenialle. Omien kiinteistöjen omistajat voivat olla yhteydessä suoraan Eleniaan. Juha Simolan yhteystiedot: juha.simola@yhteismetsa.net tai puhelin 040 821 1403

3.7.2019

Kesäretki erämaajärvelle 13.7.

Lähde tutustumaan kanssamme Saloistenjärven erämaatunnelmaan lauantaina 13.7. klo 13 - 16. Vietämme ensin aikaan Saloistenjärven kunnostetulla erämaauimarannalla, jonka jälkeen halukkaat voivat lähteä veneillä tutustumaan sienitutkija Karstenin saarimökkiin. Tässä tarkempi kutsu. Tervetuloa!

30.6.2019

Kesäretki sienitutkijan maisemiin 13.7.

Suomalaisen sienitutkimuksen uranuurtaja P.A. Karsten vietti aikaa Saloistenjärven Selkäsaaren mökillään 1800-luvun lopulla ja vuosisadan vaihteessa. Nyt meillä on tilaisuus tutustua saarimökkiin ja Karstenin elämään kesätapahtumassamme lauantaina 13.7. klo 13 – 16. Kokoonnumme Saloistenjärven erämaauimarantaan, missä nautimme yhdessäolosta ja virvokkeista. Halukkaat voivat lähteä tutustumaan Selkäsaareen veneillä. Olemme varanneet veneitä käyttöömme, mutta omilla veneilläkin voi liikkua. Tarkempi kutsu on tulossa, merkitse aika jo kalenteriisi!

26.5.2019

Avoimet kunnostuskohteet -päivä 8.6.

Lähde tutustumaan Tammelan alueen vesistökunnostuskohteisiin lauantaina 8.6. Heinijärven alueella on esittelyssä neljä kohdetta: Heinijoen eroosiolaatat, Saloistenjärven ja Kyynäräjärven pohjakynnykset ja Saloistenjärven erämaauimaranta. Kohteillamme on oppaat esittelemässä tehtyjä toimenpiteitä. Lähde katsomaan, mitä olemme saaneet aikaan! Ohjelmalehtinen ja kartta.

7.5.2019

Jätevesijärjestelmät kunnossa?

Monet Heinijärven rannan kiinteistöistä kuuluvat uuden jätevesiasetuksen piiriin, ja sen edellyttämä jätevesijärjestelmä tulee olla asennettuna 31.10.2019 mennessä. Uudistettu jätevesiasetus koskee ennen vuotta 2004 rakennettuja haja-asutusalueen mökkejä tai omakotitaloja, jotka sijaitsevat pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä rannasta. Muun muassa Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys antaa jätevesineuvontaa. Tästä linkistä pääset sivustolle.

26.4.2019

Tammelassa tapahtuu

Tammelassa tapahtuu 2019  -hakemisto on julkaistu. Löydät ladatun pdf-tiedoston Verkostot ja hyödylliset linkit -sivulta. 

2.4.2019

Oppilasprojekti käynnissä

Hämeen Ammattikorkeakoulun HAMKin oppilaat ovat aloittaneet projektin, jossa tutkitaan Heinijärven tilaa ja tehdään toimenpide-ehdotuksia. Lue lisää Hankkeet ja toimenpiteet/HAMKin oppilasprojekti.

18.3.2019

Infoa ja keskustelua yhteisistä kunnostushankkeista

Metsäkeskus ja alueemme vesiensuojelyhdistykset järjestävät yhteiskokouksen lauantaina 30.3.2019 klo 12 Kaukjärven koululla. Tilaisuuteen ovat tervetulleita yhdistysten jäsenet ja maanomistajat. Kaikki joukolla mukaan! Seutu-Sanomissa julkaistu lehti-ilmoitus.

15.3.2019

Loimijoen vesiviesti- hanke

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys KVVY järjestää 27.3.2019 Forssan kaupungintalon valtuustosalissa Loimijoen vesiviesti -hankkeen työpajan. Lue lisää sivulta Verkostot

13.2.2019

Jäsentiedote ja laskut 

Vuosi on vaihtunut, talvi on kääntymässä kevääksi ja jäseniä on taas muistettu ajankohtaisella tiedotteella ja jäsen- ja jätekimppalaskuilla. Laskun eräpäivä on 15.2. Jos et jostain syystä ole saanut laskua, ota yhteyttä Marja Mäkelään, marja.makela2@gmail.com, puh. 050 5226035.

14.12.2018

Saloistenjärven uimaranta kunnostettu

Erämaauimarannan kunnostus on saatu valmiiksi, ja hanke päättyy 31.12.2018. Lue tarkemmin hankkeen sivulta.

Vesistöseurantahanke jatkuu vielä ensi vuonna näytteiden otolla.

19.11.2018

Kaapelointityöt loppusuoralla

Heinijärven alueen maa- ja järvikaapelit on piakkoin asennettu. Järvikaapeli käytiin asentamassa viikolla 45, ja viikonloppuna ihmetystä herätti järvellä sytkyttelevä veikeän näköinen alus. Sen tehtävänä oli viimeistellä järvikaapelointityöt Kutterinlahdella. Kohta ovat ilmajohdot historiaa, ja sähkönsaanti aiempaa turvatumpaa ja säistä riippumatonta.

21.9.2018

Vuosikokousasiakirjat julkaistu

Yhdistyksen 15.9. pidetyn vuosikokouksen asiakirjat ovat luettavissa Tapahtumat/Vuosikokoukset - sivulla.

18.9.2018

Vuosikokouksen päätöksiä, mm. jäsenasioiden hoito

Lauantaina 15.9. pidetyssä vuosikokouksessa valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi Jouko Elomaa ja hallitukseen seitsemän varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä. Jäsenasioiden hoidosta vastaa kaudella 2018 - 2019 rahastonhoitaja Leena Liukkonen, leena.liukkonen2@gmail.com. Ilmoita jatkossa Leenalle mahdolliset muutokset yhteystiedoissasi. Hallituksen jäsenten ja toiminnantarkastajien yhteystiedot.

31.8.2018

Vuosikokous 15.9.

Yhdistyksen vuosikokous pidetään lauantaina 15.9.2018 klo 14 alkaen Suomisten huvilalla. Säännöissä määrättyjen asioiden käsittelyn jälkeen keskustelemme mm. jätevesiasetuksen vaatimuksista ja käynnissä olevasta maakaapelointityöstä. Kutsu on toimitettu jäsenille. Tervetuloa!

22.8.2018

Kaislaleikkuri yhdistyksen jäsenten käytössä syksyllä

Heinijärven Suojelu on hankkinut vesikasvien niittoon kaislaleikkurin, jonka esittelyn kesätapahtumaan osallistujat ovatkin jo nähneet. Laite on melkoisen järeää tekoa, ja sen käyttäjiksi on valtuutettu kaksi henkilöä yhdistyksen hallituksesta. Leikkuri on vielä koekäytössä ja vuokrausperiaatteita täsmennetään. Syksy on paras ajankohta vesikasvien niittoon, ja tiedotamme leikkurin käyttöönotosta ja toimintaperiaatteista ennen syksyä.

18.8.2018

Tutustumiskierros kunnostuskohteille 25.8.

Jänijärveläisten aloitteesta järjestetään hankkeiden tutustumiskierros yhdessä heinijärveläisten kanssa lauantaina 25.8.2018. Seuraamme uusia opastauluja päätyen Saloistenjärven erämaauimarannalle, jossa pidämme juoma-kahvi-grillimakkarantuokion yhdessä jänijärveläisten kanssa. Kierros alkaa Jänijärven päästä Pajulantien opastaululta klo 11. Heinijärveläiset voivat tulla mukaan kullekin sopivalta ”pysäkiltä”. Kierroksen päätepisteessä Saloistenjärven uimarannalla ollaan arviolta klo 12.30. Matkaa tehdään kimppakyytiperiaatteella. Tässä opastaulujen sijaintikohdat:
• Pajulantien risteys
• Sammalkorventien risteys
• Heinämaantie/Taipaleentie/Heinijoki
• Heinämaantie/Luolalamminoja
• Haarankorventie/Hylöjärvenoja
• Kuivajärven - Saloistenjärven kannas
• Saloistenjärvien uimaranta
Tervetuloa tutustumaan kunnostuskohteisiin!

18.8.2018

Heinijärvessä sinilevää

Lämpimät säät ovat saaneet sinilevän Heinijärvelläkin kukkimaan. Tuulen suunnan mukaan kukintoja on esiintynyt vaihtelevasti eri puolilla järveä.  Sinilevään tulee aina suhtautua varoen. Suomen Ympäristökeskus on laatinut ohjeen sinilevää sisältävän veden käytöstä.

18.8.2018

Muinaistulet syttyvät taas 

Elokuun illat pimenevät ja on aika sytyttää Heinijärven rannoille perinteiset muinaistulet kesäkauden päättymisen merkiksi. Valaise sinäkin rantasi lauantaina 25.8. klo 21 alkaen, ja lähde vaikka yösoutelulle katsomaan valojen vyötä. Muistathan tarkistaa metsäpalovaaratilanteen!

18.7.2018

Linnasaaren kesätapahtuma

Onnistunut kesätapahtuma keräsi kymmenkunta venekuntaa, yli kaksikymmentä osanottajaa ja kaksi koiraa nauttimaan kesäisestä päivästä, haitarinsoitosta ja makkaranpaistosta sekä tutustumaan hyvään retkikohteeseen ja tietysti toisiinsa. Lue tarkemmin Tapahtumat-sivulta.

7.7.2018

Kaislaleikkuriesittely Linnasaaressa

Muistathan Linnasaaren tapahtuman ensi lauantaina 14.7. klo 14. Samalla voit tutustua jäsenistön käyttöön hankittuun kaislaleikkuriin. Nähdään viikon kuluttua!

30.6.2018

Linnasaareen!

Heinijärven suurin saari Linnasaari kutsuu meitä yhteiseen tapaamiseen lauantaina 14.7. klo 14 - 16. Tervetuloa! Kutsu.

25.6.2018

Kunnostuskohteiden infotaulut ovat paikoillaan

Vesistöseurantahankkeen tavoitteena oli tuottaa Heinijärven ja Jänijärven alueen kunnostustoimenpiteistä tietoa ns. infotauluilla. Nyt taulut ovat paikoillaan, kiitos Jänijärven aktiivien! Lue tarkemmin hankkeen sivuilta.

9.6.2018

Saloistenjärvellä urakoitu

Talkooporukka teki selvää puupinoista ja vähän muustakin Saloistenjärvellä. Lue tarkemmin hankkeen sivuilta.

4.5.2018

Rekisteriseloste lisätty 

Tietosuoja-asetuksen edellyttämä rekisteriseloste on lisätty sivustolle. 

11.4.2018

Saloistenjärvellä tapahtuu

Saloistenjärven erämaauimarannan kunnostus etenee. Lue tarkemmin Saloistenjärven erämaauimarannan kunnostus.

7.4.2018

Kevät ei ota tullakseen. Järvi on vielä umpijäässä, mutta joutsenparimme on jo puolustamassa reviiriään ja odottelemassa Myllyojan suun sulamista. Pilkkijät ja joutsenet nauttivat viikonlopun auringosta, muutama kuva Kuvia-sivulla.

9.3.2018

Uutisia yhteistyöverkostoista

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen hanke KVVY Vauhtia vesienhoitoon on saanut uudet verkkosivut. Lue lisää Verkostot ja hyödylliset linkit -sivulta.

16.2.2018

Jäsen- ja jätekimppalaskujen eräpäivä tänään

Suurin osa jäsenistämme saa laskut sähköpostin liitteenä, jolloin ne jäävät joskus luettujen viestien joukkoon. Olethan muistanut maksaa vuoden 2018 laskun? Jos et jostain syystä ole saanut laskua, ota yhteyttä sihteeriimme Riitta Lemiseen, leminri@gmail.com tai puh. 0400 195252.

15.2.2018

Yhteisiä hankkeita

Pohjois-Tammelan vesistöjen suojeluyhdistysten, perkausyhtiöiden ja osakaskuntien edustajat kokoontuivat 25.1. keskustelemaan yhteistyömahdollisuuksista mm. Loimijoen alajuoksulla vaikuttavien ryhmien kanssa. Loimijoen yläjuoksun joet ja ojat tuovat kuormitusta Kokemäenjokeen saakka, ja kokouksen osanottajatahot haluavat panostaa omalta osaltaan valumavesien laatuun. Yhteistyö on lähtenyt käyntiin jo Loimijokiryhmän kanssa ja Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen "Vauhtia vesienhoitoon" -hankkeen puitteissa. Ohessa kokouksen muistio ja materiaalia esityksistä: 

Muistio vesistöyhteistyökokouksesta 25.1.2018

Fundeerataan vesiyhteistyötä

Lounais-Hämeen järvien tilanne