4.jpg
 
 

Tammelan järvien ja kalaston tutkimus ja kunnostus- hanke 2012 - 2014

Tammelan kunnassa käynnistettiin vuonna 2012 EAKR-rahoitteinen hanke, jossa tutkittiin Tammelan järvien veden ja kalaston tilaa.

Kalaston tutkimuksen kohteena olivat Pyhäjärvi, Kuivajärvi, Kaukjärvi, Mustialanlammi, Heinijärvi, Jänijärvi, Särkijärvi, Lunkinjärvi, Ojajärvi, Pehkijärvi, Määrlammi, Liesjärvi, Ruostejärvi, Oksjärvi.

Järvitutkimuksen ja kunnostustoimien kohdejärvinä oli 30 järveä.  

Hanke alkoi kesällä 2012 ja päättyi kesäkuussa 2014.

Ajankohtaista hankkeesta

28.1.2013

Koekalastustulokset ovat valmistuneet. Seitsemän Tammelan järven raportti on luettavissa hankkeen omilta sivuilta. Raportin mukaan hoitokalastustarvetta Heinijärvellä ei ole.

11.9.2012

Käynnissä olevaan Tammelan järvien ja kalaston tutkimus -hankkeeseen kuuluvana tehtiin Heinijärvellä koekalastus 10. - 11.9. Koekalastuksen toteutti FCG Suunnittelu ja tekniikka.  Kalastukseen osallistui kaksi venekuntaa ja Heinijärveltä olivat mukana Pekka Leminen, Mauno Andersson ja Ilkka Tuominen. Verkkoja laskettiin 10 kpl satunnaisesti valittuihin paikkoihin. Saalis oli niukka, mikä toteuttajan mukaan johtui verkkojen limoittumisesta. Tutkimuksen tulokset ja raportti on käytettävissä loppuvuodesta. Katso kuvia koekalastuksesta.