1.jpg
 
 

Heinijärven Suojelun jätteenkeruukimppa

Ajankohtaista

päivitys 20.4.2021

Jäteastioiden sijoitus ja tyhjennykset

Jäteastioiden sijoitus 2021

Jäteastiat tyhjennetään aina parillisina viikkoina neljän viikon välein loka-huhtikuussa ja kahden viikon välein touko-syyskuussa. Tyhjennysviikot ovat: 4, 8, 12, 16, 18, 22, 24 jne. ja tyhennyspäivät joko torstai, perjantai tai lauantai.

päivitetty 30.6.2014

Jätekimppaesite on ilmestynyt

Olemme julkaisseet jätekimppaesitteen, jossa on kerrottu kattavasti, miten kimppa toimii. Esitteessä on pääpiirteittäin samat tiedot kuin näillä verkkosivuilla. Paperista esitettä jaetaan yhteisissä tilaisuuksissamme ja sitä voit tilata myös Marja Mäkelältä, marja.makela2@gmail.com, puh. 050 5226035. Paperinen esite on hyvä antaa esimerkiksi mökin omistajavaihdoksen yhteydessä uudelle asukkaalle.

päivitetty 10.6.2013

Romut siirtyivät nurkista konttiin

Kutterviikin kämpän pihalla kontti täyttyi 8.6. metallista ja moni sai siivottua nurkkansa. Ympäristöteko! Katso muutama kuva keräyspaikalta Kuvat.fi -sivulta.

päivitetty 22.5.2013 

Järjestämme metalliromun keräyksen lauantaina 8.6.2013 klo 9-12 Kutterviikin kämpän pihalla. Tässä linkissä on tarkempaa tietoa siitä, millaista metallia keräykseen kelpuutetaan. Jos sinua mietityttää, mitä voit keräykseen tuoda, voit soittaa suoraan kerääjänä toimivalle Peltolan Kone Oy:lle (Teemu Peltola), puh. 040 7064076. 

Kesäajan jätehuolto alkaa 1.5.

Kesäaikaan 1.5.-30.9. Heinijärven jätekimpan  jäteastioita on kahdeksan, ja ne tyhjennetään kaksi kertaa kuukaudessa, noin kuukauden puolivälissä ja lopussa. Jäteastioiden sijainnin näet sijoituspiirroksesta.

Jätehuoltoyrittäjänä jatkaa Mikline Oy

Jäteastioiden lukumäärä ja sijoitus pysyvät ennallaan. 

Ethän tuo sekajäteastioihimme isoja tai painavia esineitä!

Ne täyttävät astiat ennen tyhjennysajankohtaa ja jäteyrittäjä veloittaa ylimääräisen taksan, jos niitä on astian ulkopuolella. Toisena vaihtoehtona on maksaa ylimääräisestä tyhjennyksestä, mikä ei aina onnistu lyhyellä varoitusajalla. Pidetään yhdessä huoli kimpan toimivuudesta! 

Jäteastioihin vain kotitalouden sekajätettä

Muistathan, että astiat on tarkoitettu vain kotitalouden sekajätteelle. Yhdistys omistaa astiat ja pidämme niistä itse huolta, joten joudumme kuljettamaan mahdolliset isommat jätteet Loimi-Hämeen jätehuollon tai markettien vastaanottopisteeseen . 

Tässä vielä tarkennusta, mitä astioihin kuuluu, ja mitä ei:

SEKAJÄTE (sekajäte = jäte, jota ei lajitella eikä kierrätetä erikseen)

SEKAJÄTEASTIAAN EI KUULU:

 • palo- tai räjähdysvaaralliset jätteet

 • nestemäiset jätteet

 • ongelmajätteet

 • isot tai painavat esineet 

 • sähkö- ja elektroniikkaromu

 • loiste- ja energiansäästölamput

 • hyödynnettävät jätteet (lasi, metalli, paperi, kartonki ym.)

Sekajäteastiaan soveltumattomat jätteet tulee viedä niille tarkoitettuihin keräyspisteisiin tai jäteasemalle. Kaukjärven koululla on lasi-, metalli- ja paperinkeräyspiste, Tammelassa ja Forssassa (mm. Citymarketin parkkipaikalla) näiden lisäksi myös kartongin keräys.

Tarkempaa jäteneuvontaa saat Loimi-Hämeen Jätehuollon sivuilta www.lhj.fi.

Mikä on Heinijärven Suojelun jätekimppa

Yhdistyksen hallitus on päättänyt helpottaa Heinijärven Suojeluyhdistyksen jäsenten jätteenkeräystä. Jos et ole vielä jäsen, liittymällä jäseneksi sinulla on mahdollisuus osallistua keskitettyyn jätteenkeräykseen ja samalla vaikuttaa Heinijärven tulevaisuuteen. Kimppaan kuuluvien tiedot ilmoitetaan vuosittain Loimi-Hämeen Jätehuollolle.

Mikä muuttui v. 2010

Vuoden 2010 alussa aluekeräysjärjestelmä muuttui ja isot sekajäteastiat on poistettu mm. Kaukjärven koululta ja Särkijärventieltä. Erikoisjätteen, kuten muovin, jätepaperin ja metallin, keräysastiat sen sijaan jäivät Kaukjärven koululle.

Jokainen kiinteistö joutuu maksamaan jätteenkäsittelystä ja -kuljetuksesta, vaikka esimerkiksi kuljettaisi jätteensä kaupunkiasuntoon. 

Kiinteistöjen jätehuollon vaihtoehdot ovat

 • sopimuksen tekeminen alueella toimivan jätteenkuljettajan kanssa

 • kimppasopimuksen tekeminen alueella toimivan jätteenkuljettajan kanssa

 • Loimi-Hämeen Jätehuollon alukeräysjärjestelmään kuuluminen

Jätekimpan edut

Kimppaan liittyessäsi saat nämä edut

 • jäteastiat on hankittu puolestasi

 • sopimukset on tehty

 • edullinen maksu

 • myös kesäasunnot saavat tyhjennyksen kesäaikaan kahden viikon välein (LHJ:n aluekeräysjärjestelmässä tyhjennysväli on 4 viikkoa)

 • myös kesäasunnot saavat talvityhjennyksen (tätä ei kesäasunnoille aluekeräysjärjestelmässä kuulu)

 • maksat jätemaksun kätevästi yhdistyksen jäsenmaksun yhteydessä

Lisätietoja

Timo Räty, timo.raty@iki.fi

Tule mukaan, valitse vaivattomin ja edullisin tapa hoitaa jäteasiat ja vaikuta Heinijärven tulevaisuuteen!