1.jpg
 
 

Tapahtumat

Yhdistys pyrkii olemaan mukana tapahtumissa ja tilaisuuksissa, missä yhdistystä tehdään tunnetuksi, tavataan toisten yhdistysten jäseniä, sidosryhmien edustajia sekä viranomaisia ja vaikuttajia.

Lisäksi jäsenistölle ja järvemme asioista kiinnostuneille järjestetään vuosikokousten ja virallisten kokoontumisten ohella tutustumis- ja virkistystapahtumia.

2020

Valokuvarastien voittaja arvottu

Kesätapahtuman 2020 pääpalkinnon eli Makulihan lahjakortin voitti Taina Idman! Kesäiset onnittelut hänelle ja kaikille muillekin rasteja kiertäneille henkilöille.

Pääpalkinto luovutetaan voittajalle mahdollisimman pian. Kaikki muut osallistujat tullaan palkitsemaan yhdistyksen vuosikokouksessa syksyllä.

Erikoiskunniamaininta Pikku Ankoille, jotka kiersivät urheasti kaikki rastit Kimmo Järvisen kanssa! Katso oikeat vastaukset ja tunnelmia ankkojen kierroksesta Kuvia-sivulta.

Heinijärven ympäristö tutuksi, löydä rastit ja osallistu kisaan!

Nyt kun kokoontumisia tulee välttää eikä yhdistyksemme perinteistä kesätapahtumaakaan järjestetä, on hyvä lähteä luontoon ja tutustumaan ympäristöön omaa mökkirantaa kauemmaksi. Olemme valinneet tutustumisen arvoisia kohteita eri puolilta Heinijärven aluetta ”valokuvasuunnistuskohteiksi”. Rasteja on kymmenen, ja ne sijaitsevat pääosin helppokulkuisten reittien varrella. Rastipisteet löytyvät maastosta valokuvan ja vihjeiden avulla. Rastit on merkitty A4-kokoisella lapulla, malli ohessa.

Tarkoitus on kerätä mahdollisimman monen rastin tunnus (esim. mallissa kirjain "Y"). Rastit voi kiertää missä järjestyksessä tahansa. Kun olet kiertänyt rastit (tai haluamasi osan niistä), niin lähetä rastitunnukset sähköpostilla osoitteella timo.raty@gmail.com tai palauta paperilapulla joko osoitteeseen Haarankorventie 696 tai postilaatikkoon, joka sijaitsee Haarankorventien ja Heinämaantien risteyksessä. Merkitse vastaukseen omat yhteystietosi, jolloin osallistut arvontaan. Arvontaan voivat osallistua kaikki Heinijärven alueen asukkaat ja mökkeilijät. Voittajat arvotaan eniten rastitunnuksia keränneiden kesken. Pääpalkintona Makulihan lahjakortti.

Mitä Heinijärven ympäristöstä löytyykään, ota selvää ja osallistu kisaan heinäkuun aikanaVinkit ja valokuvat rasteista löydät Facebook-sivuiltamme tai tästä linkistä https://heinijarvi.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat/Valokuvasuunnistus+2020/

2019

Erämaatunnelmaa Saloistenjärvellä

Heinijärven Suojelun järjestämään kesätapahtumaan Saloistenjärven erämaauimarannalle kokoontui 13.7. kolmisenkymmentä heinijärveläistä. Sää suosi, juttu luisti, makkara maistui. Lisäksi HAMKin lehtori Jouko Lindroosilta kuulimme erittäin mielenkiintoista historiaa sekä Saloistenjärvestä että alueella mökkeilleestä sienitutkija Karstenista. Osa lähti vielä tutustumaan veneillä Karstenin Selkäsaaressa sijainneeseen, nyt osittain kunnostettuun mökkiin. Kiitos järjestäjille ja osallistuneille! Kuvia-sivulla tunnelmia.

2018

Kesätapahtuma Linnasaaressa 

Onnistunut kesätapahtuma keräsi kymmenkunta venekuntaa, yli kaksikymmentä osanottajaa ja kaksi koiraa nauttimaan kesäisestä päivästä, haitarinsoitosta ja makkaranpaistosta sekä tutustumaan hyvään retkikohteeseen ja tietysti toisiinsa. Kiitokset järjestäjille! Kuvia-sivulla kuvia ja videoita.

2017

Biohiilimiilun esittely

Timo Rädyn tontilla esiteltiin biohiilimiilua lauantaina 26.8. klo 12 - 14. Kätevä keino päästä mökkitontin risuista eroon ympäristöystävällisesti.

Heinijärven kesäpäivät 22.7.

Suomisten huvila tarjosi taas puitteet kesäiselle tapahtumalle. Tällä kertaa tarjontaa olikin runsaasti: luontovisa, melontaa, suppailua, puhallusputkiammuntaa ja tietenkin kesäpäivän rentoa viettoa jutustellen ja virvokkeista nauttien. Suomisille kiitos isännyydestä ja Erärengille kiitos ohjelmallisesta osuudesta! Jos et päässyt mukaan, katso Kuvat-sivulta tunnelmia.

2016

Melontaa Heinijärvellä

Yli kaksikymmentä henkilöä oli 30.7. mukana aurinkoisessa säässä kokeilemassa erilaisia kanootteja ja kajakkeja. Erärengin väki oli hoitanut paikalle tarvittavat varusteet ja opasti melonnan saloihin. Suurkiitokset järjestäjille ja Timo Rädylle tapahtuman tallentamisesta. Kuvakooste on Kuvia-sivustolla. 

Heinijärven Suojelu 10 vuotta

Yhdistyksen 10-vuotista taipaletta juhlistettiin 16.7.2016 tutussa kohtaamispaikassa, Suomisten huvilalla Kutterinkujalla. Ripaus historiaa, tasokkaat musiikkiesitykset, Erärengin ohjaamat luontorastit ja maukkaat tarjottavat tekivät päivästä ikimuistoisen. Kiitos osallistujille ja juhlan järjestäjille! Kuvia-sivustolla on videoita ja kuvia aurinkoisesta tapahtumasta. Marja Mäkelän esittämä historiatiivistelmä:

Esiteini muistelee

Nousee vesi, laskee vesi.
Huhtikuussa tursuaa, elokuussa katoaa.
Luonne ja väri kuin parhaalla panimotuotteella.
Ilkeä pohjakosketus.
Antaisko olla vai eikö antais?

Eikun suojeluhommiin.
Se oli yhdistyksen paikka.

Tutkimista, kartoitusta, seurantaa, mittausta.
Uuden oppimista:
Ahaa, laserkeilausta ei tehdäkään keilahallissa!

Tuli pohjakynnyksiä, kosteikko, altaita.
Tuli fosforisyöpöt ja veden korkeus online.

”Reijo, tuutko mukaan räppiin?”
”Totta kai, hemmetin hyvä juttu.” Ja Reijohan tuli. Yllytysviisas.
Voitonhuumassa leijuttiin pitkälle syksyyn.
Ja vielä YLE Hämeen haastattelu suorana.
Me onnesta vääränä. 

Tapahtumien lyömätön yhdistelmä: Reijo ja haitari.

Ja suosituin osoite: Suomisten kortteeri.
Marskin juomaa ja makkaraa, musiikkia ja tunnelmaa.
Kirvesharjun taattua tavaraa.

Jätettä ja romua kerätään kimpassa.
Ympäristöaktiiveja ollaan siinäkin suhteessa.

Heinijärven Suojelu 10 vuotta.
Esiteini menossa kohti aikuisuutta.
Mitä jäi taakse:
Hassunnimisiä hankkeita EU:n tuella.
Kolmen A:n kestityksiä Kutterinkujalla.
Innostuneita ihmisiä.
Tekemisen meininki.

Ja tahti jatkuu. Näitä tyyppejä on paha mennä pysäyttämään.

Go Heinijärvi go!

2015

Muinaistulet valaisivat elokuun iltaa

Heinijärven ensimmäiset muinaistulet, venetsialaiset, sytytettiin rannoille 29.8.2015 klo 21. Laitureilla, kivillä ja poukamissa näkyi uskomattoman paljon tulia ja valoja. Samaan iltaan osui vielä täysikuukin, ja tunnelma oli maaginen. Kuvat-sivulla on muutama fiilistelykuva.

Heinijärvi lauloi ja soi!

Suomisten terassi tarjosi taas oivat puitteet yhdessäololle, kun 18.7. Reijo päräytti key-boardista alkusävelet ja heinijärveläiset päästivät laulut raikaamaan. Sade ropisi kodikkaasti, mutta lauluintoa se ei haitannut. Kuvia on katsottavissa Kuvat-sivulla.

2014

Näe ja koe Tammelaa

(HUOM! Aiemmassa kutsussa oli väärä tilinumero, linkin takana olevassa kutsussa numero on oikein,) Yhdistys järjestää jäsenilleen kesäisen kierroksen Tammelan hienoihin maisemiin lauantaina 5.7.2014. Viivymme retkellä 5 - 6 tuntia. Kierros alkaa klo 10 Heinämaantieltä ja bussi ajaa Haarankorventien kautta Mustialaan. Kutsussa on tarkemmat yksityiskohdat. Muista ilmoittautua 27.6. mennessä. Tervetuloa!

2013

Suosio oli taattu Toisillakin Lettukesteillä!

Jo Toisia Lettukestejä  vietettiin Suomisten mökillä 27.7.2013. Mahtavat puitteet, helteinen  keli, hunajaletut, Makulihan makkarat ja Mannerheimin shampanja - niistä nautti yli 40 heinijärveläistä. Suurkiitokset Ainolle & pojille ja järjestelyvastaaville! Katso Kuvia.

2012

Onnistuneet lettukestit

Heinijärveläisten kesätapahtumaa vietettiin lettukestien merkeissä kutterinkujalaisten Aino, Aaro ja Arto Suomisen mökillä 14.7.2012.  Isäntäväki tarjosi hienot puitteet,  ja yhdessä Stevanderin organisaatiokomitean kanssa he järjestivät meille ikimuistoisen tapahtuman. Suuret kiitokset isäntäväelle ja puuhaporukalle! Tunnelmiin voit palata Kuvia-sivulta.

2011

Saloistenjärven-Kyynäräjärven retki kiinnosti

Järjestimme tutustumisretken alueen historiaan ja nykypäivään lauantaina 30.7.2011. Salmensaaren 1800-luvun kämppä oli monille paikkakuntalaisillekin uusi tuttavuus. Heikki Saloisen esitys alueen ja kämpän historiasta tempasi mukaansa.  Mukavaa oli, katso vaikka Kuvia-sivulta!

Kutsu. Ajo-ohje: http://kartat.eniro.fi/m/aWhOu

Järvisunnuntaina väki viihtyi 

Hämeen luontokeskus tarjosi hienot puitteet 12.6.2011 järjestetylle Järvisunnuntai-tapahtumalle. Vesiensuojeluyhdistykset esittelivät toimintaansa yhteisessä teltassa (jonka tuuli sitten pukkasi tilaisuuden loppumetreillä metsikköön!), jäteinfopiste kuhisi väkeä, auditoriossa oli tietoiskujen non-stop ja luontopolullekin riitti väkeä.  Lue Marja Mäkelän esitys Luoteis-Tammelan vesistöjen kunnostushankkeen tilanteesta.  

2010

Järvisunnuntai keräsi vesiensuojelusta kiinnostuneita

Heinijärven Suojelun toimintaa esiteltiin Tammelan vesiensuojeluyhdistysten yhteisessä teltassa Kylä kelpaa -kyläasumisen messutapahtuman yhteydessä 18.7.2010 kunnantalon pihalla. Messuvieraita kiinnosti erityisesti eroosiolaattojen pienoismallit, jotka Heikki Saloinen oli valmistanut messutapahtumaa varten. Kuvat-sivulla on muutama kuva tapahtumasta.

Kesätapahtumassa 3.7. ennätysmäärä väkeä

Heinijärven ja Jänijärven seudun yhteinen kesätapahtuma keräsi sankoin joukoin väkeä Yli-Tokon kodalle helteisenä lauantaina 3.7. Yli-Tokon tilalla lapset saivat tutustua tilan eläimiin ja nauttia hevosajelusta. Kodalla kuultiin ajankohtaisista hankkeista, paistettiin makkaraa, juotiin pannukahvia ja nautittiin leppoisasta yhdessäolosta Salla Puhtimäen viulumusiikin viihdyttäessä. Kiitokset Citymarket-Forssalle runsaista eväistä ja erityisesti Lepänkosken Mairelle mahtavista munkeista! Kuvat-sivulta pääset katsomaan tapahtuman kuvia. 

2009

Kesätapahtuma 11.7.2009

Heinijärven ja Jänijärven seudun yhteinen kesätapahtuma kokosi Kiimalammin laavulle mukavasti väkeä. Keli suosi, väki viihtyi ja hevosajelulle oli jatkuva jono. Saimme kuulla Tammelan kunnan ympäristösihteeri Erja Klemelältä tilannetietoa Luoteis-Tammelan järvien kunnostushankkeesta. Erityiskiiitos Makulihalle, Maaherran makkarat tekivät taas kauppansa!

Tammelan kesäasukastapahtuma 3.7.2009 kunnantalolla

Heinijärven ja Jänijärven suojeluyhdistykset esittäytyivät yhteisellä osastolla Tammelan kesäasukastapahtumassa.

2008

Kesätapahtuma keräsi runsaasti väkeä laavulle

Toista kertaa pidetyssä kesätapahtumassamme 5.7.2008 Kiimalammin laavulla oli mukana runsaasti heinijärveläisiä sekä lisäksi kunnan, osakaskuntien, Mustialan yhteismetsän ja muiden suojeluyhdistysten edustajia. Pasi Ala-Opas Lammin Biologiselta asemalta kertoi veden laatu- ja kalastotutkimuksen tuloksista. Sää suosi, haitari soi ja Makulihan makkarat maistuivat!  

Järvisunnuntai 8.6.2008

Yhdistys osallistui edellisvuoden tapaan Järvisunnuntai-tapahtumaan Saaren kansanpuistossa Tammelassa 8.6. Järvisunnuntai on Lounais-Hämeessä toimivien vesiensuojeluyhdistysten ja Louna-Plussan järjestämä vuotuinen koko perheen tapahtuma. Ohjelmaa oli sekä lapsille että aikuisille, mm. kuuppamelontakilpailu, sammutusnäytös, järvien suojeluyhdistysten esittely, arpajaiset, työnäytöksiä ym. Juhlapuheen piti ministeri Sirkka-Liisa Anttila. Heinijärven Suojelun joukkue: Heikki Saloinen, Marja-Leena Tirri, Reijo Stevander ja Riitta Ovaska tuli kunniakkaalle hopeasijalle kuuppamelonnassa!

2007

10.6.2007

Yhdistys osallistui Järvisunnuntai-tapahtumaan Saaren kansanpuistossa sekä Järvisanomat-lehden toimittamiseen.

7.7.2007

Kiimalammin laavulla pidettiin kesätapahtuma, joka oli avoin sekä jäsenistölle että muille Heinijärvestä kiinnostuneille. Mustialan yhteismetsän toiminnanjohtaja Kasper Nurmi kertoi yhteismetsästä. Ohjelmassa oli rentoa yhdessäoloa, makkaranpaistoa, nokikahveja ym.